Ловни сдружения ще протестират срещу фотоволтаиците

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Ловци от Пазарджик се противопоставят срещу незаконното строителство на фотоволтаични централи върху плодородни земи и гори.

Председателят на техните организации, Евгени Абаджиев, се обърна към всички ловци, риболовци, земеделци и граждани с призив за подкрепа на протестния митинг, който ще се проведе на 1 март 2024 г. в град Пазарджик.

Протестът е подкрепен от различни обществени организации и сдружения и има за цел да предотврати унищожаването на българската природа, предаде БГ-ЛОВ.

Ето какво заяви той:

„Уважаеми колеги ловци, риболовци, земеделци и граждани,

СЛРД „Сокол 1893“ – Пазарджик и СЛРД „Марица“ – Септември организират протестен митинг срещу незаконното строителство на фотоволтаични централи върху плодородни български земи, български гори и ловни площи.

Протестния митинг ще се състои на 01.03.2024 година от 17.00 часа в град Пазарджик, на площада пред областна администрация Пазарджик.

Протестът се подкрепя от Националната ловно-рибарска организация – НЛРС-СЛРБ, Ловно-рибарски сдружения от цялата страна , Сдружение на ощетените собственици на земи и други неправителствени организации.

Каним всички загрижени за опазването на българската земя, гора и дивеч да ни подкрепят.

Спрете строителството на ФЕЦ върху плодородни земи!!! Не, на строителството на ФЕЦ върху български гори!!! Спрете кражбата на земи!!! Соларите убиват природата!!! Не засаждайте плодородна земя с панели!!!“

Евгени Абаджиев, председател на СЛРД „Сокол 1893“ – Пазарджик.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА