ИАРА залови системен нарушител докато извършва нерегламентиран риболов на язовир Яза

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Нарушителят е задържан за 24 часа в районното управление

При проведена специализирана полицейска акция на служители от сектор „Специални тактически действия“ при ОД на МВР-Монтана и служители на сектор “РК-Монтана” при ИАРА, започнала в тъмната част на денонощието на 10 октомври  и продължила до ранните часове на 11 октомври е заловено лице, извършващо нерегламентиран стопански риболов във водите на язовир Яза, село Расово.

Лицето е системен нарушител на разпоредбите на ЗРА, за което има издадени наказателни постановления, както и образувани досъдебни производства. По конкретния случай е образувано досъдебно производство в РУ гр. Лом по чл.238 от НК. Нарушителят е задържан за 24 часа в районното управление. Иззети са автомобил, хрилни мрежи, гребла и уловената риба от вида шаран, амур и сребриста каракуда с общо тегло около 60 кг.

Инспектори на ИАРА върнаха 200 кг риба в езерото Вая

След подаден сигнал на тел. 112 за забилязани лица с лодка, поставящи мрежи във водите на езеро Вая, служители на сектор “РК-Бургас” извършват незабавна проверка с патрулна лодка на ИАРА на посоченото в сигнала място. Във водоема са открити и извадени 13 броя хрилни мрежи с обща дължина 650 м. Уловената в тях риба 200 кг., от вида сребриста каракуда, е освободена и върната обратно във водата. При последвала проверка инспекторите установяват на брега, скрита в тръстиката, малка лодка, за която се предполага, че е собственост на нарушителите. Лодката и мрежите са иззети.

450 метра мрежи бяха извадени от водите на река Дунав

Служители на сектор “РК-Велико Търново” извършиха множество проверки и наблюдения по вода на река Дунав за извършване на нерегламентиран стопански риболов. При р. км. 536, в устието река Янтра и по поречието на реката са установени и извадени 450 метра хрилни мрежи, поставени в работно положение. Уловената риба 20 кг. е освободена и върната обратно във водата.

Проверките в цялата страна продължават. При съмнения за нередности сигнализирайте на тел. 112.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements