Хванаха фермер да краде телетата на съсед в Тополяне

Георги Узунов
Георги Узунов
2 Минути

25-годишен жител на радневското село Тополяне е задържан след сигнал за кражба на четири женски телета от ферма в стопанския двор на някогашното ТКЗС. Сигналът на телефон 112 е бил подаден на 15 септември от 55-годишния Радослав Динев, който констатирал липсата на животните от обора призори в събота.

Ден по-късно белезниците щракнали около китките на Добрин Янев, животните били открити в гориста местност, недалече от фермата, съобщава “Старозагорски новини”.

Задържаният също е животновъд, оборът му се намира на метри от стадото на Динев, двамата от доста време били във влошени взаимоотношения, коментира кметът на Тополяне Динко Динев.

Образувано е бързо досъдебно производство, очаква се до дни Янев да се изправи пред Темида за посегателството.

В ход е и досъдебно производство по сигнала на фермера Кънчо Кутев, който обяви парична премия от 20 000 лв. за информация относно въоръженото нахлуване в имота му край град Шипка, където отглежда 800 телета от месодайната порода Абърдийн Ангус.

Припомняме, че след полунощ на 15 септември неизвестни вандали са произвели 12 изстрела с ловна пушка и са унищожили соларните тракери за захранването на електропастирите, като щетата е за над 8 000 лв. Стрелците са били с мотор и са избягали по черни пътища. На този етап все още липсвала конкретика относно самоличността им, уточни началникът на РУ „Полиция“ Стойчо Крачолов. Той не изключва нападението да е в резултат на влошени взаимоотношения с ловци от местна дружинка.

Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА