Животновъдството може да бъде превърнато в по-устойчив сектор, ако животните се хранят със специални хранителни добавки като аминокиселини и ензими. Това показват резултатите от изследване на Международната федерация по фуражите и Асоциацията на производителите на специални хранителни добавки за животни в ЕС. Изводите от изследването помагат да се разбере как хранителните добавки могат да повлияят позитивно на процесите на глобално затопляне, както и да намалят потенциала за еутрофикация и окисляване при отглеждането на животни.
Използването на хранителни добавки за животни може да намали консумацията на фуражи, както и на основни хранителни продукти за животни. Според ръководителя на проекта Майкъл Байндър изследването на потенциала на хранителните добавки за животни може да ни даде повече информация за потенциала да се намали вредното влияние на сектор животновъдство върху околната среда в световен мащаб.
Източник: Agra Europe