Хранителни добавки правят животновъдството по-устойчив сектор

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Животновъдството може да бъде превърнато в по-устойчив сектор, ако животните се хранят със специални хранителни добавки като аминокиселини и ензими. Това показват резултатите от изследване на Международната федерация по фуражите и Асоциацията на производителите на специални хранителни добавки за животни в ЕС. Изводите от изследването помагат да се разбере как хранителните добавки могат да повлияят позитивно на процесите на глобално затопляне, както и да намалят потенциала за еутрофикация и окисляване при отглеждането на животни.

Използването на хранителни добавки за животни може да намали консумацията на фуражи, както и на основни хранителни продукти за животни. Според ръководителя на проекта Майкъл Байндър изследването на потенциала на хранителните добавки за животни може да ни даде повече информация за потенциала да се намали вредното влияние на сектор животновъдство върху околната среда в световен мащаб.

Източник:  Agra Europe

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА