Чесън – той съдържа селен, който усилва действието на антиоксидантите и способства детоксикацията. Съдържа и аминокиселината аргинин, която способства намаляването на налягането в черния дроб. Освен това в чесъна има витамин B6, който има противовъзпалително действие, и витамин С, който пази клетките от увреждане.
Листни зеленчуци – зелените листни зеленчуци защитават черния дроб като неутрализират металите, химикалите и пестицидите, които постъпват в тялото не само с храната, но и чрез околната среда. Затова си струва да се възползвате от пресния спанак, който расте в момента.
Цвеклото – то изчиства кръвта, повишава ефективността на работата на черния дроб.
Зеленият чай – богат е на антиоксиданти. Той е ценен с катехините, които съдържа – органични вещества, които защитават организма от различни видове рак.
Грейпфрут – богат е не само на витамин C, но на глутатион, който естествено се генерира от черния дроб. Глутатионът участва в няколко процеса в организма, включително формиране и възстановяване на тъкани, производство на химически вещества, необходими на организма, укрепване на имунната система.
Орехи – в тях се съдържат омега 3 мастни киселини, които помагат за поддържане на детоксикиращата функция на черния дроб. В ядките се съдържат антиоксиданти и ненаситени мазнини, които защитават черния дроб от натрупване на мазнини.
Ябълки – благодарение на съдържащия се в тях пектин, те изчистват организма и извеждат токсините от стомашно-чревния тракт.