Хоган кани бизнеса за визитата си в Китай

Георги Узунов
Георги Узунов
2 Минути

Еврокомисарят по земеделие Фил Хоган ще посети Китай през периода 14 – 18 май 2018 г. и кани от ръководители на компании, представляващи ключови сектори в търговията на ЕС с Китай да го придружат. Желаещите трябва да имат предвид, че сами ще поемат разходите си.

Сред продуктите, с които търгуват ЕС и Китай, са месни и млечни продукти като сирена, продукти с географско указание, както и вина и спиртни напитки, плодове и зеленчуци, зърнени храни и сладкарски изделия. Целта на посещението на Хоган е  да разшири търговията с азиатската страна за операторите от ЕС, промотирайки  географските указания и търговията с биологични продукти. Предвиден е преглед на сътрудничеството в областта на научните изследвания, иновациите и развитието на селските райони.

Важен аспект от посещението в Китай ще бъде улесняването на диалога между европейския и китайския бизнес в сектора на хранително-вкусовата промишленост, става ясно от съобщение на българското земеделско министерство.

В програмата на посещението в Китай влиза откриването на панаира SIAL 2018 в Шанхай. Целта е да се даде възможност на придружаващите европейски производители да се срещнат не само с потенциални партньори от местния пазар, но и с представители на селскостопанския и хранително-вкусовия сектор от целия континент.

Желаещите да се включат трябва да заявят интерес на адрес https://ec.europa.eu/info/events/high-level-mission-china-2018-may-14_en най-късно до 7 февруари 2018 г.

При въпроси посочените мейл адреси са [email protected] и [email protected].

Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements