25 г колбаси на ден, 500 г месо на седмица и по-малко...
Дневният прием на преработено месо като шунки, наденички, пастет и други колбаси,…
Червеното цвекло – корен (за) здраве
Макар червеното цвекло да расте у нас и да е познато отдавна,…
По-малко преработено месо и захар за здравословна диета
Френската агенция по храните е обновила препоръките за храненето, които дава като…
Салата или ядки вместо бургер в офиса
Както напрежението, така и скучната и монотонна работа крият опасности за здравето…
Кулинарната история на „другия ден“
Дни преди коледните празници Академия „Кулинарен историк“ събра в Копривщица любители на…
Най-евтина в ЕС е рибата в България
Най-евтино в ЕС може да си купим риба в България, показват данните…
Европарламентът с амбициозни цели в рециклирането и повторното използване на продукти
Парламентарната комисия по околна среда гласува на 24 януари по пакет от…
Причини, поради които ябълките държат лекарите далеч
Зимата е по-бедна на плодове, но това не значи, че ги няма.…
Истинската рецепта за сирене в мях
В Родопите все още някои хора пазят автентичната рецепта как да правят…
Известни марки и бутикови изби идват на изложбата „Винария 2017“ в Пловдив
Големи български производители и бутикови изби ще покажат колекциите си на Международната…
Закуска с яйца подобрява мозъчните функции
Яйцата за закуска не повишават риска от деменция, е установило ново проучване,…
Рибата ще стане храна на богатите до 2050 г.
Милиони хора от развиващите се страни може да не са в състояние…