Тиквен пай
Хладният уикенд е чудесно време за кулинарни подвизи. Предлагаме ви рецептата за…
EFSA препоръчва фуражите задължително да се изследват за глифозат
Европейската агенция по безопасност на храните (EFSA) препоръчва фуражите задължително да се…
Шоколад от сърцето на Европа
Белгия е вторият в света износител на шоколад, след Германия. През 2015…
Над 8000 бутилки фалшив оцет изтеглиха от търговската мрежа
Българската агенция по безопасност на храните изтегли от търговската мрежа 8269 бутилки…
2.6 пъти повече дарени храни през септември
За пръв път в дарителите има и хранителна верига, земеделците обаче са…
Колко тежат масовите хранителни продукти?
Знаете ли, че средно ябълката тежи 85 грама. Сочната пържола пък е…
Кулинарни изкушения и фолклор за Празника на кестена
Кестенът конкурира лимона по витамин С, няма глутен За седма година поред…
Заместник-министър Грудев на изложение “Подкрепям българското” в Благоевград
Утре, 5 октомври 2016 г., заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев…
В Италия започна сезонът на гастрономическите фестивали
Италианската есен е празник на традиционните продукти, произвеждани в малки села и…
Евродепутати искат от ЕК да ограничи трансмазнините в храната ни
Членовете на Комисията по околна среда, обществено, обществено здраве в Европейския парламент…
Любомир Попйорданов: Трябва да направим България най-красивото село на Европа
Има вече заявки за подкрепа на българските автохтонни породи, които са много…
Само за мераклии: Поне три стотака инвестиции в първото домашно вино
За да станеш винар е нужно да заплатиш приблизителната сума от около…