Млякото в кутия – само вкус и нищо друго

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути
дете
Четете още:Как да обезопасим градината за децата

Млякото в картонените кутия тип тетрапак винаги е стерилизирано. Това става при температура 120-130 до 130-150 градуса в продължение на 30 минути. Така загиват всички микроорганизми, в това число и млечно-киселите, затова млякото има трайност до една година и не вкисва, а става накрая горчиво, съобщават от aif.ru.

Ако го оставим с отворена капачка, това мляко започва да има неприятен немлечен вкус, защото в кутията подадат чужди бактерии. От такова мляко не се получава нито извара, нито може да се закваси. Биологическата ценност на стерилизираното мляко за организма е доста ниска, максимумът който остава е вкусът на продукта.

 

 

 

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА