От българската ферма до японската трапеза: Историята на киселото мляко
Документалният филм "Българската бактерия" е пътуване в историята към Световното "Експо 70"…
Как мелотрията може да предизвика интереса на българските фермери
Мелотрията идва от Централна Америка, където расте като агресивен плевел, но тук…
Световна хранителна криза: Цените продължават да растат
Индексът на цените на храните на ФАО, който следи цените на пет…
Чуфата – древната суперхрана, устойчива на климатичните промени
Тази култура се отличава със своята устойчивост и адаптивност За бъдещото развитие…
Защо са полезни пробиотиците и как да ги консумираме – препоръките на...
Защо са полезни пробиотиците и как да ги консумираме разискваха проф. Жечко…
Ендивия: Забравеното съкровище на градината
Непопулярният зеленчук ендивия - отглеждане и здравословни ползи Ендивията е сравнително непопулярен…
ЕК стартира обсерватория на пазара на зехтин и трапезни маслини
Тази инициатива е част от по-широките усилия на Комисията за насърчаване на…
“Ел Би Булгарикум” представя безлактозен айрян на изложението “Пътят на млякото”
Държавната млекопреработвателна компания „Ел Би Булгарикум“ ще участва в Международното изложение „Пътят…
Зимнина без пестициди – мисията е възможна
Как да пазаруваме плодове и зеленчуци и как да ги съхраним за…
Пастьоризацията на млякото: Какво трябва да знаете
Пастьоризацията е процес на нагряване на млякото до висока температура за кратък…
Науката разкрива: Тайната на апетита ни към въглехидрати е скрита в ДНК
Генът AMY1 нормално се произвежда в панкреаса, но негова дупликация е позволила той…
Мариана Кукушева: Българският хляб се работи с най-добрата пшеница, произведена у нас
Всякакви спекулации от некомпетентни хора, които твърдят, че хлябът се произвежда от…