Трапеза

За храната, рецептите, напитките и празниците, които ни събират на трапезата

Всички публикации от Трапеза

От българската ферма до японската трапеза: Историята на киселото мляко

Документалният филм "Българската бактерия" е пътуване в историята към Световното "Експо 70"

Как мелотрията може да предизвика интереса на българските фермери

Мелотрията идва от Централна Америка, където расте като агресивен плевел, но тук

Световна хранителна криза: Цените продължават да растат

Индексът на цените на храните на ФАО, който следи цените на пет

Чуфата – древната суперхрана, устойчива на климатичните промени

Тази култура се отличава със своята устойчивост и адаптивност За бъдещото развитие

Защо са полезни пробиотиците и как да ги консумираме – препоръките на...

Защо са полезни пробиотиците и как да ги консумираме разискваха проф. Жечко

Ендивия: Забравеното съкровище на градината

Непопулярният зеленчук ендивия - отглеждане и здравословни ползи Ендивията е сравнително непопулярен

Агрозона Агрозона

ЕК стартира обсерватория на пазара на зехтин и трапезни маслини

Тази инициатива е част от по-широките усилия на Комисията за насърчаване на

“Ел Би Булгарикум” представя безлактозен айрян на изложението “Пътят на млякото”

Държавната млекопреработвателна компания „Ел Би Булгарикум“ ще участва в Международното изложение „Пътят

Зимнина без пестициди – мисията е възможна

Как да пазаруваме плодове и зеленчуци и как да ги съхраним за

Пастьоризацията на млякото: Какво трябва да знаете

Пастьоризацията е процес на нагряване на млякото до висока температура за кратък

Науката разкрива: Тайната на апетита ни към въглехидрати е скрита в ДНК

Генът AMY1 нормално се произвежда в панкреаса, но негова дупликация е позволила той