Малките луковички шафранов минзухар са подходящи за начинаещи
Подходящи за начинаещи производители на шафранов минзухар са малките луковици. По правило…
Надсвирване на каба гайди ще има в родопското село Гела
От незапомнени времена всяка година в началото на месец август на Илинденските…
Поливаме за последно асмите до средата на месеца
През този месец приключват кършенето и колтученето на лозите. След прошарването на…
Полезни съвети срещу паяжинообразуващ тетранихов акар при зеленчуците
През горещите месеци все повече стопани, отглеждащи зеленчуци, търсят начини да се…
В Русия забраниха отглеждането на „мимоза хостилис“ и още 13 наркотика
Забрана за отглеждането на растението „мимоза хостилис", което съдържа психотропното вещество DMT…
Последни дни за лятното засяване на магданоза
Ако не сте засели магданоза, не чакайте повече, тези дни са последните,…
Празните места в лозето може да се попълнят и сега
Стара практика е празните места в плододаващите лозя да се попълват с…
Как да познаем узрялата диня в купчината
Със сигурност динята е готова, ако мустачетата и прицветникът в съседство до…
Манго плюс мляко = минус 5 кг
Ако не успявате да влезете в миналогодишните дънки или пола, а искате…
Целогодишен лов на диви прасета предлагат фермерите
Ловът на дива свиня да бъде разрешен целогодишно, за това настояват фермери…
Млякото в кутия – само вкус и нищо друго
Млякото в картонените кутия тип тетрапак винаги е стерилизирано. Това става при…
Алхимия на храната: Тайната сила на продуктите
Има поверие, че всеки плод или зеленчук е полезен за органите, на…