Как къпините се грижат за здравето Ви?

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

Ако в двора ви расте къпина, сте сред късметлиите, които могат не само да се порадват на сладко-киселия й вкус, но и за извлекат много ползи от похапването на шепа от черните плодчета.

На първо място къпините изобилстват от витамини. В тях има голямо количество от важния за имунната система витамин С, витамин Е – полезен за репродуктивната система, витамин А – за зрението и различни витамини от групата В, които подпомагат правилното функциониране на нервната система.

Заради многото антиоксиданти къпините предпазват от преждевременно стареене, както и от вредното въздействие на свободните радикали, а също и от развитие на рак на белите дробове и на дебелото черво. Плодчетата пазят здравето на кръвоносните съдове и подпомагат поддържането на нормално кръвно налягане. В допълнение те могат да се приемат като превенция на атеросклероза и удар.

Ако къпините са сред любимите Ви плодове, е твърде вероятно да се радвате на красива, еластична и сияеща кожа, както и на здрави кости.
Заради разтворимите и неразтворимите фибри в състава си тези плодове подпомагат доброто храносмилане и очистването на организма от непотребни вещества. заради този си ефект, както и заради малкото калории те са верен съюзник на хората, които искат да поддържат оптимално тегло.
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА