Греков подкрепя данък върху пустеещата земя

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Експертна група, която да работи върху промени в закона, отнасящи се до земеделието, ще бъде създадена до края на май, това съобщи министър Греков, цитиран от агенция “Фокус”. Той изрази готовност и за създаване на работна група за комасацията. Греков определи закона като “безумно закъснял”.

„През последните години е направена особено голяма крачка в обработването на земите. Пустеещите земи са много малък процент от тези, които не се обработват. За съжаление, 60 000 дка са част от тези бели петна и част от тях се използват незаконно. Получените средства от тях в общините са около 15 – 16 млн. лева, което е незначително, ако се използват законосъобразно”, каза още министърът. Той изрази категоричност, че трябва да има данък върху пустеещата земя.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА