Градушка с размер на кайсия падна в Пернишко

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

Едра градушка се стовари в Пернишкото село Дивотино. Ледените късове са унищожили голяма част от останалите последни зеленчуци за сезона в градините и плодовете в дръвчетата на хората

Силна гръмотевична буря, съпроводена с градушка удари и Софийска област. За минути редица столични улици и булеварди се превърнаха в пълноводни реки. Градушката, която се изсипа над столицата, бе с размер на лешник. По-силна е била бурята в северозападната част на столицата. Именно там валежите от дъжд бяха придружени с градушка.

Горна баня и Банкя също не бяха подминати от стихията. Бурята достигна и района на Видин, като най-силно се усети в град Дунавци.

Очевидци сигнализираха и за паднала градушка в Ботевград и на автомагистрала „Хемус” след Правец.

В резултат на оттичане на от валежите през вчерашния ден са възможни повишения на нивата в долните течения на основните реки западно от р. Вит. Водните количества ще бъдат под праговете за внимание.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА