Готвенето – ключово за здравето на семейството

Кирил Александров
Кирил Александров
1 Минути

Губим ли умението да готвим на фона на все по-динамичния живот, който водим? На този въпрос търси отговор проучване, направено от Love Food Hate Waste. Бързината на приготвяне на ястие е определяща за 40% хората, които се залавят да готвят, това става ясно от проучване, цитирано от lovefoodhatewaste.com. 90% от родителите, участвали в запитването, посочват готвенето като едно от основните необходими умения,  а 60% от родителите на дете над 3 г. казват, че прекарват по 3 часа или по-малко в приготвяне на храна, заедно със своето дете. Липсата на кулинарни умения у родителите влияе негативно върху здравето на малчуганите, са установили изследователите. Приготвянето на храната у дома освен, че допринася за здравословното хранене на семейството, има позитивен ефект не само върху здравословното състояние на членовете му, но и върху бюджета. Не на последно място – готвенето намалява количеството на хранителните отпадъци. Почти една четвърт от запитаните в изследването обаче са заявили, че не могат да оползотворят останалите продукти в хладилника, без да имат рецепта точно какво ястие да приготвят, какви и колко съставки да сложат.

Кирил Александров работи като журналист от 2006-а година. Преди да работи в Agrozona.bg, е бил част от екипите на Агенция "Фокус", сп. Тема и сайта Expressnews.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА