Видео

Преборете мравките и бръшляна

Четири необичайни приложения на готварската сол в градината

natorqvane-s-angliiska-sol
Споделена15Прочетена 718

Солта е задължителна съставка за кухнята, но знаете ли, че може да се използва и в градината! Редица хора по света използват солта, за да се борят с насекоми и други. Предлагаме Ви петте най-добри приложения на подправката за вашата градина.

  1. Отървете се от отровния бръшлян

  Отровният бръшлян е известен с токсичността, като засяга милиони души по цял свят. Хората проявяват алергия към урушиола – вещество в отровния бръшлян. Повечето хора обаче проявяват симптоматика при повтарящи се контакти с растението. То  може да причини сърбящи обриви и болезнени мехури. Използвайте солена вода, за да убиете отровния бръшлян. Разтваря се 1 чаша сол в 1 галон гореща вода. Нанесете тази смес върху листата и стъблата на бръшляна.

Безплатно мобилно приложение разпознава 60 болести по растенията само със снимка

  1. Убийте плевелите

Готварската сол може да се използва за да убиете плевелите в градината. За целта  сварете един литър вода, като в нея разтворите пет супени лъжици оцет и две супени лъжици сол. След смесване, изсипете сместа над плевелите между пукнатините в почвата.

Как правилно да приберете и съхраните чесъна

  1. Отървете се от мравките

Мравките могат да бъдат разрушители в градината и да убият много полезни насекоми, включително и земните червеи. Просто поръсете обикновена сол в районите близо до мравки, за да се отървете от тях. Този метод е стар и е изпитан многократно у нас.

Ants

  1. Премахнете ръждата

Ако ръждата е тръгнала по вашите градински инструменти, метални столове или други предмети, направени от желязо, то използвайте солта. Ръждата  винаги е била голяма болка за премахване, но ако имате малко лимонов сок и малко сол, можете да създадете паста, която ще почисти перфектно вашите инструменти.

Видео на фокус

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *