Французите и англичаните най-много търсят нашите села

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Интересът към селския туризъм у нас се увеличава с всяка следваща година през последните 5 години, коментира пред “Агрозона” Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма. По думите му това се дължи на европейските средства, вложени в родните села и в това да станат те по-атрактивни за  туристи. “Наблюдаваме множество фестивали по селата, свързани с кулинарния, етнографския, младежкия и екстремния туризъм. Всичко това развива туризма в селото.”, каза Драганов.

Около 15% е ръстът в селския туризъм това лято, каза Драганов. Увеличеният интерес е предимно от туристи от страната – непрекъснато нарастват посещенията от близки и приятели, когато има организирано събитие в населеното място. С покупките, които правят по време на съборите, те стимулират местната икономика, припомни специалистът. Популяризирането на организираните селски празненства в медиите също има своята позитивна роля за притока на повече туристи. Увеличават се и посещенията от европейски туристи. Най-много – от французи и англичани.

Усилията на туристическото министерство да популяризира вътрешния туризъм вече дават резултат, категоричен е Румен Драганов. Рекламите на малки обекти и малки населени места са довели до по-голямо запознаване с предлагането на селския туризъм в културно-историческата и екологична част, на база места, събития, обекти.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements