Етикетирането на произхода на свинското месо, както и месото от домашни птици, овце, кози и кайма ще бъде вече задължително и в заведенията за хранене и ресторантите във Франция. Това предвижда Законопроектът за прозрачност на информацията за селскостопанските и хранителните продукти, който беше окончателно одобрен в края на май от френските депутати. Досега това беше задължително за говеждото месо.
Засилва се задължението за информиране на потребителя за произхода или наименованието на ЗНП / ЗГУ на вина, продавани в бутилка, гарафа или чаша от ресторанти, барове или други оператори, притежаващи лиценз за продажба на напитки. Задължително е също така да се посочат името и адресът на производителя на етикета на бирата. И накрая, от 1 януари 2021 г. етикетирането на произхода на меда и пчелното млечице също ще бъде задължително.
Освен това законът ще забрани посочването на термини, използвани за обозначаване на храни от животински произход за описване, предлагане на пазара и популяризиране на храни, съдържащи растителни протеини, извън определена граница, която да бъде определена с указ.