Фермер: 40% от млечните продукти, които консумираме, не са от българско мляко

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

Той цитира статистика, според която 40 процента от млечните продукти, които консумираме, не са произведени от българско мляко, като уточнява, че Националната овцевъдна и козевъдна асоциация управлява най-големия кооператив в България за овче мляко и може напълно да удовлетвори заявките за нужните количества, вместо да се внася суровина от други страни.

За сметка на това по магазините тези артикули се продават двойно по-скъпо от цената, на която излизат от мандрата.

“Килограм кашкавал излиза от мандрата на 17 лв. с ДДС, а във веригите струва над 30 лв. с ДДС”, посочва Караколев.

Саркастично допълва, че стопаните обмислят дали пък тази година да не отстъпят държавните си помощи на търговските вериги…

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА