Европейската прокуратура разследва реализирането на проект по ПРСР за 5 млн. лева

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
1 Минути

Проектът е за ремонт и реконструкция на пътната мрежа в община Бойчиновци

Европейската прокуратура е извършила претърсвания в община Бойчиновци и в обекти на строителни фирми, след като стана ясно, че се води разследване за потенциална злоупотреба с европейски средства по проект за ремонт и реконструкция на общинската пътна мрежа на Бойчиновци. Претърсванията са извършени на 23 ноември, съобщават от Европейската прокуратура.

Претърсванията са извършени на множество места в България, включително в обекти на фирми, участващи в строителните дейности, както и в администрацията на община Бойчиновци. Иззети са множество документи и са разпитани свидетели.

Според разследването на 9 юли 2019 г. община Бойчиновци е сключила договор за финансова помощ с Държавен фонд “Земеделие”, свързан с изпълнението на проект за 5 098 290 76 лв. по Програмата на ЕС за развитие на селските райони 2014 – 2020 г.

В договора е установено, че срокът за усвояване на средствата и за подаване на искането за окончателно плащане е 36 месеца от датата на подписването му. Оттогава срокът е удължаван няколко пъти, но към днешна дата няма данни договорените дейности да са изпълнени, нито проектът да е приключен. По разследването работи и националната полиция, съобщава Дневник.

 

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА