Европейският съюз ще ожъне 74 млн.т. царевица

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

През 2014 г. реколтата от царевица в Европейския съюз ще бъде 74 млн.т., което може да се сравни с 64.5 млн.т. през миналата година. Това е една от най-добрите реколти регистрирани някога и увеличението спрямо предходната година се дължи на добрите климатични условия в най-големите държави-производители в ЕС, пише Reuters.

„Добрата реколта означава добри доставки на царевица за човешка консумация, фуражи и производство на етанол“, казва Клаус Келер от консултантската компания FO Licht. „Това ще намали нуждата от внос на царевица в ЕС през следващата година“, каза още той и това е лоша новина за вносителите на културата в Европа, включително Украйна. Анализаторът не се наема да направи прогноза за качеството на реколтата.

Очакванията за реколтата в Румъния е за 10.8 млн.т., за Унгария 8.9 млн.т., Италия 8.1 млн.т., Германия 5.3 млн.т. Добивите в Полша ще паднат до 3.7 млн.т.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама