Eвразийският съюз създава бранд „Произведено в ЕИС“

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Eвразийският икономически съюз планира да създаде свой собствен хранителен бранд „Произведено в ЕИС“. Марката ще се прилага върху всички стоки, произведени от участващите страни в съюза – Русия, Беларус, Казахстан, Армения и Киргизстан.

Позовавайки се на новия директор на отдел индустриална политика Николай Кушнарев, “Российская газета” съобщава, че вече се разработват критериите, с които ще може да се патентоват стоки  „Произведено в ЕИС“.

Маркировката ще може да влезе в сила още през 2017 г., коментира Кушнарев.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама