ЕС и Китай задълбочават сътрудничеството в областта на храните, земеделието и биотехнологиите

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

ЕС и Китай ще развиват съвместно научните технологии в областта на научните изследвания и иновациите в хранителната индустрия, земеделието и биотехнологиите. Двете страни подписаха официално писмо, с което затвърждават намерението да задълбочат сътрудничеството в областта на земеделието и развитието на селските райони.

Според експерти писмото затвърждава дългосрочно стратегическо партньорство между двете страни в областта на храните, земеделието и биотехнологиите и се основава на подписаното между ЕС и Китай Споразумение за научно и технологично сътрудничество.

Споразумението беше подписано между Европейската комисия и Китайската академия по земеделски науки. Инициативата ще гарантира сътрудничеството в следните приоритетни области за двете страни:

  • Наука в областта на храните включително хранителни отпадъци
  • Устойчиво земеделие, включително интегрирани системи за управление на пестицидите, контрол на биологичното производство и органичните системи
  • Здраве на животните и системи за отглеждане на животни според правилата на устойчивото развитие
  • Партньорство в областта на селско стопанство
  • Биотехнологии, включително нови източници на биомаса.
Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА