ЕС и Китай задълбочават сътрудничеството в областта на храните, земеделието и биотехнологиите

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

ЕС и Китай ще развиват съвместно научните технологии в областта на научните изследвания и иновациите в хранителната индустрия, земеделието и биотехнологиите. Двете страни подписаха официално писмо, с което затвърждават намерението да задълбочат сътрудничеството в областта на земеделието и развитието на селските райони.

Според експерти писмото затвърждава дългосрочно стратегическо партньорство между двете страни в областта на храните, земеделието и биотехнологиите и се основава на подписаното между ЕС и Китай Споразумение за научно и технологично сътрудничество.

Споразумението беше подписано между Европейската комисия и Китайската академия по земеделски науки. Инициативата ще гарантира сътрудничеството в следните приоритетни области за двете страни:

  • Наука в областта на храните включително хранителни отпадъци
  • Устойчиво земеделие, включително интегрирани системи за управление на пестицидите, контрол на биологичното производство и органичните системи
  • Здраве на животните и системи за отглеждане на животни според правилата на устойчивото развитие
  • Партньорство в областта на селско стопанство
  • Биотехнологии, включително нови източници на биомаса.
Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама