Експерти: Здравните рискове от преработени месни храни зависят от приеманото количество

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Саламите и шунката не причиняват рак, всичко е въпрос на доза, коментираха експерти пред Нова телевизия по повод анализи на Световната здравна организация за рисковете, свързани с преработените месни храни, предава “Крос”.

По думите на диетолога проф. Донка Байкова риск крие количество от 160 грама дневно колбаси. Експертът посочва, че препоръките на специалистите са, че е фиксирано количество от 160 грама седмично колбаси, които не биха довели до здравословни проблеми.

“При храните е въпрос на доза. Същото като при лекарствата”, коментира и собственикът на фирма за производство на колбаси Кирил Вътев. Той даде пример с пчелния мед, за чиято полезност никой няма съмнения, но ако един буркан мед бъде изяден наведнъж, човек получава гликолитичен шок и търси лекарска помощ.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА