Експерти показват различните видове резитба при крушата

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
2 Минути

Демонстрацията ще проведе в стопанството на земеделския стопанин Валентин Иванков в Кюстендилско

„Примерна резитба за формиране и плододаване при круши. Агротехнически мероприятия за подобряване на продуктовите прояви на дърветата” е тема на присъствен семинар, който ще се проведе на 16 февруари 2024 г. (петък) в землището на с. Багренци, общ. Кюстендил, стопанството на земеделски стопанин Валентин Иванков от 10,30 ч.

Организатори на събитието е Национална служба за съвети в земеделието, Териториален областен офис (ТОО) – Кюстендил и Институт по земеделие Кюстендил към Селскостопанска академия.

По време на семинара участниците ще се запознаят с основните принципи и практики на резитбата за формиране и плододаване при круши в овощната градина на земеделски стопанин Валентин Иванков. Стопаните ще имат възможност да се запознаят с различни агротехнически мероприятия за подобряване на продуктовите прояви на дърветата.

Във втората част на семинара присъстващите ще бъдат информирани с  изпълнение на одобрени проекти по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г. и дейностите на НССЗ по подмярка 2.1.2 “Консултантски услуги за малки земеделски стопанства” от мярка 2 на ПРСР 2014-2020 г., също така с възможностите за подпомагане по интервенции за млади и малки стопани от Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023-2027 г.

 

За допълнителна информация и въпроси: г-жа Ивона Новакова, координатор на ТОО – Кюстендил, НССЗ, тел: 0887856767, 078/551295, имейл: [email protected]

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама