Екипи на ИАГ и РДГ с масови проверки на сечища в страната

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

Екипите на Изпълнителна агенция по горите и Регионалните дирекции по горите извършват масови проверки на сечища в цялата страна.

В рамките само на един ден през изминалата седмица са проверени общо 611 обекти за добив на дървесина, от които 478 са в горски територии – държавна собственост, 89 в частни гори и 51 са горски територии, собственост на общини.

Експертите отбелязват, че най-често срещаният пропуск е наличието на добита дървесина в сечищата и на временни складове, неотразени в изготвените протоколи за освидетелстване, както в държавни горски територии, така и в горски територии, собственост на физически лица.

В насаждения частна собственост е установена сеч на немаркирани дървета. В два частни имота е спряна сечта за установени налични количества добита дървесина. В протоколите за освидетелстване на сечищата е посочено, че в насажденията не е извършван добив.

Извършване на маркиране с друг цвят боя е установено в обект за добив на дървесина, държавна горска територия. Дейността в насаждението е спряна като предстои извършването на допълнителна проверка.

Проверките по контрол на дейностите в горските територии в цялата страна продължават.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама