Екип на МЗХ обсъди с бранша бележките от ЕК по първото изменение на Стратегическия план

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Екип на Министерство на земеделието и храните обсъди с представители на земеделския бранш и заинтересованите страни бележки от ЕК, свързани с първото изменение на Стратегическия план за развитие на земеделието и развитие на селските райони 2023-2027 г.

“Комисията разбира желанието ни преговорите по промените на СПРЗСР 2023-2027 г. да бъдат финализирани възможно най-скоро”. Това каза заместник-министърът на земеделието и храните Таня Георгиева. Тя допълни, че веднага след като първите промени са потвърдени решението на ЕК за одобрение на първото изменение ще бъде публикувано на сайта на Стратегическия план (www.sp2023.bg).

В момента МЗХ разработва наредбата, която урежда процедурата за кандидатстване по инвестиционните интервенции.

До няколко дни ще бъде публикувана за обществено обсъждане Наредбата за техническата помощ по СПРЗСР 2023-2027 г. Финализират се и промени в Закона за подпомагане на земеделските производители.

“Идеята ни към момента е да стартираме интервенцията, която касае Национална служба съвети в земеделието, така че да могат да са бенефициент и да предоставят безплатни съветнически пакети към бенефициентите по следващите приеми, които залагаме – млади, малки, нови фермери и групи и организации на производители”,  обясни заместник-министър Георгиева.

Комитет по наблюдение на СПРЗСР 2023-2027 г. се предвижда да се проведе в края на м. март или началото на м. април. Той ще обхване теми по Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г., както и по Стратегическия план 2023-2027 г.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА