Европейската комисия одобри включването на още един качествен български хранителен продукт в регистъра на храните с традиционно специфичен характер. Това е „Роле Трапезица“, предава пресцентърът на българското представителство на ЕК. Името на продукта идва от името на историческия хълм Трапезица в старата столица Велико Търново. Ролето представлява пресован сурово-сушен месен продукт, приготвен от охладен или замразен свински врат и смес от сол и натурални подправки (черен или бял пипер и чесън), напълнен в естествено черво или колаген и мрежичка, оформен с връзки от канап. Българският деликатес ще бъде добавен в списъка на над 1200 защитени продукта.
ЕК регистрира “Роле Трапезица”
Автор:
Златко Златков
Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други
РЕКЛАМА
ВИДЕО
Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000 хранителни продукти.