ЕК разреши отпускането на национални доплащания към директните плащания в България за 2012 г.

Златко Златков
Златко Златков
2 Минути

Европейската комисия разреши отпускането на национални доплащания към директните плащания в България за 2012 г. с Решение за изпълнение от 27.08.2012 г.

Това съобщават от Министерството на земеделието и храните. В резултат на полученото разрешение от ЕК, плащанията могат да се извършват в съответствие с искането на България, изготвено в рамките на допустимите максимални лимити съгласно Регламент 73/2009, след приключване на задължителните проверки по схемите за национални доплащания.

Във връзка с най-често допусканите пропуски от страна на животновъдите, които кандидатстват за подпомагане, от МЗХ напомнят, че по всички схеми, обвързани с производството, животновъдите имат задължение да поддържат заявените животни най-малко 100 дни от последния ден на подаване на заявления за подпомагане. За Кампания 2012 периодът на задържане на заявени животни е от 12 юни до 19 септември 2012 г. Животновъдите, които имат отпаднали животни по време на периода на задържане трябва да направят замяна по реда на Наредба 2 от 21.02.2011 г. за специалните изисквания за участие в одобрените схеми за национални доплащания и за специфично подпомагане. В случай, че има отпаднали животни и не е извършена замяна се предвижда намаление на помощта, а при неспазване на минимум 80% задържане на заявените животни – отказ за изплащане на подпомагане. Животновъдите, които кандидатстват по схемите за подпомагане на овце майки и кози майки трябва да осигурят електронна идентификация – чипиране за всички овце и кози, родени след 01.01.2010 г.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА