6,5% увеличение в търсенето на силажна царевица и 4,6% в търсенето на фуражни бобови култури очакват анализаторите на Европейската комисия. Общата употреба на фуражи се очаква да бъде 73 милиона тона сурови протеини, от които 76% са с произход от ЕС. Това сочат данните в последния баланс за фуражните протеини в ЕС. За текущата пазарна година се очаква по-ниско търсене на комбинирани фуражи, което ще предизвика по-ниско търсене на зърнени храни и заготовки с маслодайни семена.
Общото потребление на фураж в 27-те държави-членки на ЕС без Великобритания намалява с около 10 милиона тона суров протеин. Самодостатъчността е по-ниска с 1,5%, поради по-високия дял на грубите фуражи във фуражите във Великобритания.
Близо 79% самодостатъчност бележи ЕС през пазарната 2019/20 година. Резултатът представлява годишно увеличение, но не достига средната стойност за 5 години поради по-ниската наличност на рапица в ЕС.
Общата употреба на фуражи възлиза на 83 милиона тона суров протеин, от които 65 милиона тона са с произход от ЕС. 45% от протеините идват от груби фуражи и 25% от маслени ядки и 22% от посеви, главно зърнени култури.