Едновдневният трудов договор е приет

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Народното събрание прие окончателно на второ четене промени в Кодекса на труда, с които се въвежда еднодневният трудов договор, предава БГНЕС.

Еднодневните трудови договори за сезонна заетост в аграрния сектор ще се сключват между работник и работодател – регистриран земеделски стопанин. Подписват се преди постъпване на работа в два екземпляра – по един за всяка страна.

Такъв договор се сключва за работа за един ден за професии, които не изискват специална квалификация в основна икономическа дейност „Растениевъдство“ – само за ръчно прибиране на реколтата от плодове, зеленчуци и розов цвят. Трудовият договор се изготвя по образец, съгласно приложението и съдържа данни за страните, място на работа, наименование на длъжността, размер на трудовото възнаграждение, дата и месец на изпълнение на работата, продължителност, начало и край на работния ден и данни, служебно вписани от инспекцията по труда, заверила съответния образец.

Нормативният текст предвижда да не се изпращат уведомления в Националната агенция за приходите за сключен договор, а за изпълнението на работата по тези договори да не се връчва длъжностна характеристика и да не се издава заповед за прекратяване на трудовия договор при изтичане на срока.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА