Едно от най-старите земеделски училища в България ще бъде възстановено по Програмата за развитие на селските райони

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

Едно от най-старите земеделски училища в Българи, това в село Куртово Конаре, община Стамболийски, ще бъде възстановено по Мярка 7 от Програмата за развитие на селските райони, съобщи заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев, който посети Фестивала на традиционните български храни в селището, предава радио „Фокус” – Пловдив.

„Училището е в окаяно състояние, пред срутване, но си личи, че все още носи стария си дух. Училището може да бъде реновирано с проект, който трябва да подготви местната власт. Досега те не са правили искания за финансиране, но сега местна и централна власт ръка за ръка могат да използват цялата възможност за европейско финансиране по програмата, за да му бъде даден статута, който е притежавал”, каза Васил Грудев.

„Очаква се инициативност от местните власти в рамките на следващия програмен период, за да се случи това”, добави той. Идеята е възстановеното училище да се превърне в музей на местните занаяти.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА