Дунав заля четири острова край Видин

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Четири острова в началото на българския участък на Дунав са залети от реката.  Залят е Остров „Кошава” при км.806, като под вода са и „Безименен”, „Малък Близнак” и „Петрич”, съобщават от Хидрометеорологичната станция в Ново село.

Опасност от заливане има и за островите „Кутово” и „Добрина”, както и за брега край град Лом. Нивото на реката за последното денонощие се е  понижило с 14 см при Ново село и водният стоеж там е 526 см. При Видин понижението е с 4 см. и водният стоеж е 572 см. При Лом нивото на реката е 592 см., регистрирано е покачване с 3 см. При Оряхово също има покачване на нивото с 14 см, водният стоеж е 466 см.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements