Доматите поскъпнаха с близо 10% на едро само за една седмица

Лилия Александрова
Лилия Александрова
2 Минути

Доматите поскъпнаха с близо 10% на едро само за една седмица и се търгуват по 2.11 лв. за кило. Това показват данните на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата, предава БТА. Като цяло индексът на тържищните цени, който отразява цените на хранителните стоки на едро, се повиши миналата седмица седмица с над 1% до 1.402 пункта.

За ябълките също се отчита скок в стойността на едро до 1.14 лв./кг. Цената на портокалите е скочила с 0,9% до 1,08 лв. за килограм. Краставиците и мандарините поевтиняват и през миналата седмица са се продавали на борсата съответно за 1.76 лв. и 1.20 лв. за килограм.

Кравето сирене е поскъпнало с 0,7% и се продава средно по 5,64 лв./кг, а кашкавалът тип “Витоша” се търгува по 9,87 лв./кг. Олиото е поевтиняло с близо 1% до 2,14 лева за литър. Цената на каймата се е повишила с 0,9% до 4,69 лв./кг. Зрелият фасул поевтинява с 1,3% и се купува по 3,00 лв./кг. Цената на ориза се качва с 2,6% до 1,96 лв. средно за килограм. Яйцата се търгуват по 0,19 лева за брой на едро.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА