Долината на розите се превръща в център на световния туризъм

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути
Гости от най-отдалечените точки на света пристигат в Казанлък, за да се потопят в магията на Празника на розата. Хилядите километри, които делят България с Япония, Китай, Тайланд и Европа се оказват незначителен фактор в желанието на туристите да посетят дома на маслодайната роза.
Долината на розите се превръща в топъл домакин и сплотяващ елемент за гостите от цял свят, предлагаща им всички свои приказни кътчета.
Програмата за Празника на розата и предстоящото празнично шествие ще се превърнат в безценен спомен, който ще бъде разказван далеч зад границите на България, и който ще утвърди Казанлък като задължителна спирка от маршрута на всеки турист. Спирка, която отвежда в различни светове – свят на величие и сила- светът на траките, свят на красота и нежност- светът на розата и свят-съкровищница, съхраняваща културното и историческо наследство, израз, на който свят са музеите и паметниците на културата в Казанлък.
В най-розовите и уханни дни, нека не забравяме, че имаме привилегията Казанлък- кътче, което е мечтана дестинация за туристи от целия свят, да бъде наш дом. Нека го пазим чист, приветлив, посрещащ с аромат на рози, изпращащ с аромат на щастие.
Цялата програма за Празника на розата вижте тук : Програма
Община Казанлък
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама