Доказалият се фунгицид Унивок®

Агрозона
Агрозона
3 Минути

Фунгицид на Corteva Agrisicience™   –  УНИВОК® с ново активно вещество Inatreq™ active

  Само за две години на пазара Унивок® се доказа като стандарт за контрол на всички икономически болести при житни култури. Въпреки високия инфекциозен фон и благоприятните климатични условия за развитие на патогени, Унивок® се справи безупречно с контрола на болестите през пролетта на 2023 година, като брашнеста мана, видове ръжди и фузариум.

След 8 години пауза 2023г. Ще се запомни  с масовата поява и нападение от жълта ръжда. При благоприятни условия ( температура и атмосферна влага ), тя се разпространява изключително бързо и нанася значителни щети на житните култури, достигащи 50% и повече от добивния потенциал на културите. Но там където бе третирано с Унивок®, фунгицидът защити на 100% посевите от появата й.

УНИВОК®, е нов фунгицид, който осигурява изключително предпазно, стопиращо и лечебно  действие срещу всички икономически важни болести при житни култури.

УНИВОК® предоставя нова патентована iQ-4 технология за по-добро прилепване и проникване в растителните части на културата и по-продължителната защита от патогените.

С какво УНИВОК® е по-различен от сега използваните на пазара фунгициди при житни ?

На първо място това е съдържащия се в него Inatreq™. Inatreq™ active е ново активно вещество, от нова химична група и нов начин на действие срещу широк спектър от болести, като най-същественото му предимство, е че нов еталон срещу видовете септория и средство за борбата с резистентността към този патоген. Другото активно вещество протиоконазол в  УНИВОК®, от своя страна е един от най-новите и мощни триазоли, със системно, изкореняващо и предпазно действие  насочен за борба срещу болестите при житни , в т.ч. видове ръжди и фузариум.  Тези качества на активните вещества в УНИВОК® се допълват взаимно в т.нар. синергичен ефект който  дава на земеделските производители нов инструмент за борба с всички болести при житните култури, като при това той не показва кръстосана резистентност към съществуващите продукти за растителна защита.

УНИВОК® контролира най-важните болести при Пшеница, ечемик и Тритикале .

Веселин Петков, който е мениджър продажби България в Corteva Agriscience заяви, че „Основното преимущество на УНИВОК® е контрола на икономически важните болести при житни култури във фазата, когато инфекциозният фон е силен и конкурентни продукти не могат да се справят.“

Иван Дражев, маркетинг мениджър Балкани  в Corteva Agriscience, добави:

УНИВОК® осигурява отлична продължителност на защита, която е комбинирана с физиологичен ефект, който се изразява в стимулиране на коренообразуването, като на база на всичко това спомага културата да даде максималния си добивен потенциал и високи качествени показатели на зърното.

Avatar photo
Автор: Агрозона
Agrozona.bg e информационен сайт, който представя последните новини и анализи в сектор „Земеделие”, Хранително-вкусовата промишленост и предприемачество в селските райони. Тук ще откриете полезна информация, свързана с възможностите за национално и европейско финансиране на българските фермери, промени в българското и европейското законодателство и тенденциите в селското стопанство в България, Европейския съюз и по света.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА