Добри практики за ползване на пестициди и торове показват експерти в петък

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
2 Минути

Стопаните ще научат и новите изисквания към фитосанитарния контрол в земеделието

“Нормативни изисквания при употреба на продукти за растителна защита и торове. Фитосанитарен контрол на растенията” ще разясняват експерти на 17 март 2023 г. (петък) в Силистра, залата на ул. “Петър Бояджиев” № 9 от 15:00 ч., информират от Националната служба за съвети в земеделието, които са организатор на събитието заедно с Териториален областен офис – Силистра и Българска агенция по безопасност на храните, Областна дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) – Силистра.

По време на семинара участниците ще се запознаят с добри практики за безопасна употреба на продуктите за растителна защита, с нормативните изисквания при употреба на продукти за растителна защита и торове, както и ще получат актуална информация за фитосанитарния контрол върху растенията.

Във втората част на семинара присъстващите ще бъдат запознати с  изпълнение на одобрени проекти по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г. Дейности на НССЗ по подмярка 2.1.2 “Консултантски услуги за малки земеделски стопанства” от мярка 2 от ПРСР. Ще бъдат информирани  и за необходимостта от регистрация в СЕУ на ДФЗ и подпомагане на малките земеделски стопанства чрез директните плащания по интервенции в Стратегическия план 2023-2027 г. за стопанства в секторите „Плодове и зеленчуци“ и „Пчеларство“.

 

За допълнителна информация и въпроси бихте могли да се свържете с г-жа Ванушка Петкова (координатор на ТОО – Силистра, НССЗ), тел.: 0888 892 722, е-mail: [email protected]

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА