До петък ще e ясен случаят с обществената поръчка за 72 хил. лв

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Инспекторатът на земеделското министерство разследва сигнала за ползване на лек автомобил от Северноцентралното държавно предприятие в Габрово. Поводът е репортаж, в който се посочва, че директорът на предприятието инж. Иван Недков е обявил обществена поръчка за кола под наем за  72 000 лв. на година. До петък ще е ясно дали автомобилът, който е негоден да обслужва горскостопанската дейност, се използва от предприятието, става ясно от съобщение на МЗХ.

Министър Танева обръща внимание, че министерството е забранило инвестиции в покупка или други форми на придобиване на леки автомобили, които не са за обслужване на горскостопанските дейности. Тя посочва, че ако при проверката бъде констатирано неизпълнение на разпорежданията на ведомството, ще бъдат предприети съответните мерки за наказание на Недков, в това число и отстраняването му от длъжност според степента на нарушението. Заместник-министърът на земеделието доц. Георги Костов е забранил ползването на автомобила и е разпоредил договорът за наем да бъде прекратен.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама