До 10 хектолитра твърд алкохол на година от малките дестилерии

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

„Специализиран малък обект за дестилиране” е обект, в който се произвеждат не повече от 10 хектолитра чист алкохол на година, това допълнение е предвидено в Проект за изменение и допълнение на Закона за акцизите и данъчните складове, публикуван в сайта на Народното събрание.

Според предвидените текстове на задължителна регистрация подлежат обектите за винопроизводство на малки производители. Собственици или наематели на специализирани малки обекти за дестилиране могат да бъдат лица, регистрирани по Търговския закон, Закона за кооперациите или според законодателството на друга държава-членка на ЕС или на Европейското икономическо партньорство. Пълният текст на проектозакона е достъпен тук.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА