Ден на хранително-вкусовата промишленост, организирана от Съюзът по хранителна промишленост, ще се отбележи на 23 ноември в София. По време на събитието ще се проведе и Четиринадесета национална научнопрактическа конференция с международно участие на тема „Какво (не) знаем за храните“.
На събитието доц. д-р. Божидар Иванов от Института по аграрна икономика ще представи презентацията си „ Икономически анализ на хранителната индустрия в България през 21 век“. „Два основни проблема в развитието на човешката цивилизация“ е темата на доклада на проф. д-р. Б. Хаджиев от Университета по хранителни технологии гр. Пловдив. Очаква се Българската агенция по безопасност на храните също да вземе участие. Директорът на водеща германска фирма Норберт Райхал ще изнесе лекция на тема „Въздействието на цифровизацията върху производството на храни“. Доклад на тема “Продукт с търговска марка „БЪЛГАРИЯ“, представя д-р Мая Макавеева от МЗХГ, а Лабораторията за изпитване на храни, фуражи и биологични материали – РВС София ще вземе участие с лекция на тема „Модерните супер храни – мания или необходимост“, представена от Елена Цветанова.
Снимка: ufi-bg.com