Държавата иззе принудително помещенията от частната лаборатория на „Капитан Андреево”

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

След отнемането на помещенията те ще бъдат предоставени на Агенцията по храните

Започна процедура по окончателното отстраняване на частната лаборатория от граничния пункт „Капитан Андреево”. Отнети са и пропуските на служителите й за територията на пункта, след като вътрешният министър Иван Демерджиев пристигна на място.

Със заповед на областния управител на Хасково от днес започна изземване на помещенията, стопанисвани от фирмата „Евролаб 2000”. Тя, на практика, не обработва пробите от плодове и зеленчуци близо година. През това време тази дейност е извършвана от Агенцията по храните. Досега обаче сградите бяха наети от фирмата, предаде Нова ТВ.

„Сградите бяха обявени за свързани с националната сигурност. Следващата стъпка е заповед на областния управител за тяхното изземване. Стъпката на „Гранична полиция” е отнемане пропуските на лицата, допуснати по силата на отменените актове”, каза вътрешният министър Иван Демерджиев.

След отнемането на помещенията те ще бъдат предоставени на Агенцията по храните. Според вътрешния министър на този етап няма съпротива от частната фирма.

Демерджиев коментира и увеличения мигрантски натиск

Само от началото на годината опитите за влизане на българска територия са нараснали с 40%.

„Няма европейска граница, която да не може да бъде пробита. Това, което правим, е да не позволяваме на тези хора да минават като на парад през България”, заяви министърът.

 

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама