Чистите храни завладяват „Фудтех 2020“

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
3 Минути

Чистите храни ще бъдат основният акцент на Международната изложба за храни и напитки, опаковки, машини и технологии „Фудтех 2020“, която ще се проведе от 19 до 23 февруари в Пловдив.

На изложението ще има няколко основни сегмента. Компаниите, предлагащи машини и  оборудване за хранителната индустрия, ще покажат новите тенденции в производството на храни. Техният брой през тази година е повече, съобщават от Международния панаир в Пловдив, предвид повишените изисквания за качество и безопасност на храните. Този обрат се вижда и в асортимента от готови продукти, които се презентират  на изложбата. Те задължително са натурални и екологично чисти.

Един от най-големите български производители на млечни продукти показва  специалитети, които са новост за нашия пазар и се правят по орианталски рецепти. Това са три вида лабне, наподобяващо крема сирене – натурално, от краве мляко с червен пипер и от козе мляко с джоджен, млечни конци по технологията за моцарела и каймак.

Освен тях посетителите ще опитат сирене, кашкавал, извара и кисело мляко от други водещи компании, които използват натурални съставки и избягват вредни добавки.  Разнообразен е също асортиментът от месни специалитети, като при тях се залага основно на традиционни рецепти.

Една от атракциите на изложбата ще са демонстрациите за приготвяне на масло от черен кимион, наричан „благословеното семе, което лекува всички болести“. Заради уникалните лечебни свойства растението е известно и като „черното злато на фараоните“, а днес е моден хит в диетологията.

Сок от полинезийския плод нони, който притежава антивирусни свойства, и естествен аспирин от бяла върба предлага вносител на над сто вида хранителни добавки.  Новост  са и изключително  чистите минерални и деминерализирани води, преминаващи през 14-степенна система за  качество.

Гурме деликатеси от световни марки  съдържа колекцията на друга компания. Тя представя  три чуждестранни бранда за висококачествени  биохрани. Ценителите ще видят варива и подправки, зеленчукови консерви, направени „по бабина рецепта“ с модерни технологии, и най-доброто от гръцката кухня – зехтин,  сушени домати и патладжани, маслинова паста.

Гурме ориз за висша кулинария е една от изненадите на „Фудтех“, както и оризът с трюфели, съдържащ шест пъти повече антиоксиданти от обикновения. На изложението посетителите ще могат да се срещнат с богата гама от сладкарски изделия, като бъбъл гофрети и сладкиши. Сред новостите са печени ябълки с канела в маслено тесто, десерти с ядки и сушени плодове без захар, протеинови барчета.

В рамките на „Фудтех 2020“ ще бъдат организирани два фермерски пазара с изделия  от българската кулинарна традиция. В специален Град на виното и деликатесите ще има изкушаващите колекции на участници в изложбите „Винария“ и „Вкусове от Италия“.

 

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА