¼ от храните в Русия се фалшифицират

Кирил Александров
Кирил Александров
1 Минути

Една четвърт от хранителните продукти в Русия се фалшифицират. “Имаме голям проблем, който ни носи сериозни загуби, които тепърва ще растат – това е масовото фалшифициране на хранителната продукция. Правят се имитации на всички храни с изключение на яйцата”, съобщи официалният представител на Росселхознадзор Алексей Алексеенко на голям икономически форум в Москва, цитиран от Интерфакс. Като пример той посочи третирането на рибата с повече полифосфати, чиято цел е глазурата да задържа повече влага. Освен, че губят от това потребителите, добросъвестните производители също се оказват в неизгодна позиция.

Кирил Александров работи като журналист от 2006-а година. Преди да работи в Agrozona.bg, е бил част от екипите на Агенция "Фокус", сп. Тема и сайта Expressnews.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА