Чесънът и джинджифилът спомагат за удължаване на продължителността на живота

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

Стареенето представлява влошаване на физиологичните функции в човешкото тяло. То е свързано с няколко заболявания, като сърдечно-съдови заболявания, неврологични заболявания, рак и други метаболитни нарушения.

Тъй като оксидативният стрес и възпалението са основните фактори за прогресирането на стареенето, различните храни могат или да помогнат, или да попречат на този процес. Проучвания и експерти съветват да включите повече джинджифил и чесън в храната си, за да помогнете за насърчаване на дълголетието.

Испания, Китай, Agrozona.bg

Проучвания показват, че чесънът понижава кръвното налягане, холестерола, триглицеридите и хомоцистеина, повишава имунитета и намаляват оксидативния стрес и възпалението, които са свързани с механизмите против стареене. Констатациите приписват също така сериозни ползи за здравето на червата на високите количества естествени влакна, които се намират в чесъна, което стимулира “добрите” бактерии. Те изтласкват вредните чревни бактерии, за които е известно, че допринасят за всичко – от рак и деменция до затлъстяване и психични заболявания.

Чесънът и джинджифилът също така показват защитни ефекти срещу оксидативен стрес и възпалението, като по този начин спомагат за удължаване на продължителността на живота. Двете храни имат много биоактивни съединения, които оказват антиоксидантно и противовъзпалително действие “, се казва още в изследването.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА