Червеното месо в Австралия става еко до 2030 г.

Георги Узунов
Георги Узунов
1 Минути

Производителите на червено месо в Австралия са поставили началото на нова инициатива, чиято цел е до 2030 г. секторът да стане неутрален от гледна точна на емитираните въглеродни емисии.

Според Ричърд Нортън, управляващ директор на организацията “Месо и добитък”, това ще постави сектора значително пред конкурентите му и освен това ще е коз срещу критиките към индустрията, че замърсява околната среда. Според него с правилна политика и инвестиции в проучвания целта може да бъде постигната до 2030 г., съобщава globalmeatnews.com.

Австралийския сектор на месопроизводството вече е успял да постигне напредък като е намалил емисиите си. През 2005 г. на него са се дължали 20% от общо за страната 600 млн тона еквивалент на въглероден диоксид до  13% през 2015 г като така общото количество емисии е спаднало до 525 млн. тона.

Инициативата ще допринесе за постигане на правителствените цели за намаляване на замърсяването и ще повиши доверието на потребителите, смятат от бранша. Освен това благодарение на проекти за намаляване на неблагоприятните ефекти за околната среда фермерите ще получат допълнителни средства.

Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА