Черупките от орехи лекуват кашлица и топят тумори

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
3 Минути

Неподозирано от мнозина, оказва се, че черупките от орехи могат да ни послужат като лек срещу различни болести и болки. Домашните рецепти са изпитани и гарантират резултат, затова следващият път, когато консумирате орехи, имайте едно на ум, че може и черупките да ви послужат. Ето и няколко идеи за това как точно да ги използвате:

  1. Лекуване на язви на стомаха, на дебелото черво и на дванадесетопръстника

За приготвяне на отварата ще са ви необходими 6 ореха. Отделете от тях вътрешната част, която разделя ядките. Съберете ги и ги залейте с половин литър вряла вода. Сложете кърпа на съда и оставете за около час да се накиснат хубаво. Докато това се случва, лековитите вещества ще се освобождават от водата. След като течността изстине, прецедете я и добавете около 300 мл прясно мляко. Приемат се по две-три глътки преди всяко хранене на гладно, както и вечер преди лягане. Отварата може да съхранявате в хладилник. Веществата от тази част на орехите помагат язвата да заздравее и да калцира, а прясното мляко помага за по-лесното усвояване.

  1. Против силна кашлица

Нужни са ви 4 ореха, които да счупите, без да отстранявате черупките им. След това ги добавяте към литър вряща вода и ги оставяте на котлона за още 10 минути. След като ги свалите от котлона, оставете ги да се накиснат добре за още 15 минути. Когато течността се охлади се добавят 3 с.л пчелен мед и няколко парчета лимон. Отварата се приема 3 пъти дневно преди хранене, за периода докато кашлицата отмине.

  1. За премахване на  тумори,  кисти и други образувания

За тази рецепта ще са ви необходими черупките от 15 измити ореха. Те се мелят в блендер/чопър до получаването на брашно. То се смесва с 600 мл водка, обърква се добре и се налива в стъклен съд. Добре е да престои на тъмно около седмица, а след това да бъде прецедена и отново върната в стъклено шише. Приема се по 1 с.л на гладно малко преди хранене. Смята се, че течността атакува туморите и спомага за тяхното „изсушаване“.

 

Източник: lekuva.net

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА