Бразилското правителство инвестира $1 млрд. в производството на органични храни

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Продажбите на органични хранителни продукти в Бразилия отбелязват силен растеж, поради което правителството планира да инвестира почти 1 млрд. щ.д. в производството им, съобщава Food Chemical News. Идеята да се даде финансова подкрепа на малките и средните производители на органични храни дошла от Бразилската асоциация на супермаркетите (Abras), която призовала правителството да предприеме тази стъпка.

По специално създадената от правителството програма МСП ще могат да се възползват от заеми за стартиране, преструктуриране или разширяване на производството си с лихва от 1% (средната лихва за потребителите в страната е 40%). Освен това биологичната продукция ще се изкупува на гарантирани цени.

По прогноза на бразилското министерство на земеделието продажбите на биопродукти в страната през тази година може да се увеличи между 25% и 35% и да достигне 1 млрд. щ.д. Между 120 000 и 150 000 производители на конвенционални култури може да започнат да произвеждат биопродукти до края на 2015 г. В момента броят на бразилските фермери, които предлагат органични продукти е 50 000 души.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements