Бракониери убиха четиригодишен благороден елен, полицията ги хвана

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
1 Минути

Случката е от Русенско, където бяха отстреляни два рекордни трофея

Горски служители от Държавно ловно стопанство „Дунав“ – Русе са заловили бракониери, убили незаконно благороден елен. Случаят се е разиграл привечер на 30 декември в землището на русенското село Просена, съобщава Русе Медиа.

Около 19:00 ч. служители на ДЛС „Дунав“ чуват изстрел и се насочват в посоката, от която идва. На място те установяват двама ловци от ловната дружина на с. Просена, които са отстреляли четиригодишен мъжки благороден елен без редовно издадено разрешително за лов. Веднага е извикан екип на МВР. Оръжието и трупът на животното са конфискувани, а нарушителите са отведени за разпит в полицията. По случая е образувано досъдебно производство.

ДЛС „Дунав“ – Русе попада в обхвата на „Северноцентрално държавно предприятие“ ДП, което е известно с големите популации на благороден елен. Именно в стопанисваните от стопанството държавни горски територии през 2021 г. бяха отстреляни два рекордни трофея от благороден елен, оценени с над 253 точки по CIC на световно изложение в Будапеща, Унгария. Единият от трофеите е с внушителното тегло от 16,960 кг и е рекордьор по този показател за последните 30 години.

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА