Бизнес климатът в промишлеността се подобрява

Кирил Александров
Кирил Александров
1 Минути

Показателят „бизнес климат в промишлеността” се увеличава с 0.9 пункта спрямо предходния месец в резултат на оптимистичните очаквания на промишлените предприемачи за бизнес състоянието на предприятията през следващата половин година, отчитат от Националната статистика. Има и известно подобрение в оценките за нови поръчки, съпроводено с по-благоприятни очаквания за производствената активност през следващото тримесечие.

Неблагоприятни фактори за бизнес средата са несигурната икономическа среда и недостига на работна ръка. През последния месец се отчита засилване на негативното им въздействие.

Показателят „бизнес климат в търговията на дребно” през януари запазва нивото си от предходния месец, отчитат още от НСИ. Мненията на търговците на дребно относно обема на продажбите и поръчките към доставчиците както от вътрешния, така и от външния пазар през следващите три месеца остават по-резервирани, а очакванията на търговците са продажните цени да останат без промяна през следващото тримесечие.

Кирил Александров работи като журналист от 2006-а година. Преди да работи в Agrozona.bg, е бил част от екипите на Агенция "Фокус", сп. Тема и сайта Expressnews.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА