БГ люпилните залагат повече яйца за кокошки и патици

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Отчита се ръст в броя на яйцата за кокошки със 700 хиляди

7, 4 млн. броя са заложените яйца за кокошки за месо през месец февруари 2022 г. в люпилните в България, показват данните от месечна анкета за дейността на БГ люпилните на Министерство на земеделието, отдел „Агростатистика“.

Представените стойности показват месечен ръст със 700 хил. бр. Отчита се увеличение и на годишна база също със 700 хиляди яйца повече.

Предварителните данни показват малък ръст и при заложените кокошки за яйца. През февруари 2022 г. заложените яйца възлизат на 1,08 млн. бр. Година по-рано броят им е възлизал на 939 хиляди, като се отчита увеличение със 147 хил. бр.

Продължава трендът за повече яйца и от патици

Заложените яйца за патици продължават да поддържат по-висок брой, спрямо предходните години. През февруари 2022 г. в люпилните са заложени 1,24 млн.бр. яйца. На месечна база се отчита спад с около 200 хил., но въпреки това се запазва тенденцията на ръст в производството на яйца за патици. За справка, през февруари 2021 г. в люпилните са били заложени 905 хил. бр. яйца за патици. Тези данни показват ръст на годишна база със близо 335 хил. броя.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements